• Cum verific cand expira rovinieta?

    O mare problema a soferilor este faptul ca uita data la care expira rovinieta, nu stiu daca mai au rovinieta valabila la masina. Pana acum era foarte dificil sa obtii aceste informatii dar de curand cei de la CNADNR au finalizat aplicatia WEB prin care fiecare cetatean poate verifica daca un autovehicul are sau nu rovinieta valabila, precum si data pana la care aceasta este valabila.

    Pentru a verifica valabilitatea rovinietei este necesar sa accesati acest formular online si sa introduceti numarul de inmatriculare, fara spatii sau alte caractere de exemplu AR23ABC sau daca intre timp a fost schimbat numarul de inmatriculare sau sunt alte situatii, se poate introduce seria sasiului. Apoi se introduce codul de verificare si se apasa pe butonul Verifica.

    Mai jos veti primi unul din urmatoarele mesaje:

    AR23ABC rovinieta valabila pana la 14-SEP-2012

    - AR23ABC nu detine rovinieta valabila

Noile preturi pentru roviniete

Guvernul a lansat un proiect de ordonanta prin care se doreste cresterea pretului rovinietei pentru unele categorii de autovehicule.

Una din nautati o reprezinta si rovinieta de 10 zile pentru autovehicule mici si anume  4 euro -pentru autoturisme,  si  8 euro –pentru vehicule de transport de marfa ce au o masata totala mai mica de 3,5 tone.

Cresteri de preturi sunt in general la autovehiculele de transport marfa, in tabelul de mai jos puteti vedea modificarile de pret propuse, cele marcate cu rosu sunt preturile noi propuse, iar in coloana Tarif initial scris cu rosu este pretul vechi.

modificari preturi rovinieta 2013

 

Rovinieta electronica - Copyright 2011 - Toate drepturile rezervate.