• O singura amenda pe luna

  Vechile situatii in care un sofer primea mai multe amenzi pentru ca a trecut de mai multe ori prin fata unei camere a CNADR in aceeasi zi sau in decurs de o luna, si pana primea primul proces verbal se adunau chiar si zici de amenzi se pare ca vor fi de acum de domeniul trecutului.

  Citește mai departe...

Plata rovinieta prin SMS pentru abonatii Cosmote

Incepand cu 12 decembrie, ora 9 si clientii Cosmote pot plati rovinieta prin SMS, anuntul fiind facut de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR).

Chiar daca CNADNR a dat posibilitatea platii prin SMS inca de acum un an, pana acum doar abonatii Orange sau Vodafone aveau posibilitatea de a plati prin SMS.

Cum se plateste rovinieta prin SMS daca esti client Cosmote?

Pentru a putea plati prin SMS si primi o rovinieta valida e necesar sa urmai pasii de mai jos:

 • se trimite la numarul 7500 un SMS in care trebuie sa fie trecut: numarul de inmatriculare al vehiculului, categoria vehiculului (ex. B33HAR A);
 • in scurt timp vei primi un SMS de confirmare in care sunt trecute datele pentru care se emite rovinieta (categorie, perioada, numar inmatriculare), costul rovinietei si costul total pe care il ai de platit. Mesajul va arata de forma: "Vrei rovinieta cat. A (autoturism) – 7 zile pt. B33HAR, tarif 3 euro. Cost total SMS 3,4 Euro. Trimite DA pentru confirmare."
 • verifica daca datele sunt corecte (numar de inmatriculare si categoria autovehiculului) si apoi trimite un raspuns de confirmare prin care certifici ca datele sunt corecte la acelasi numar cu textul “DA”;
 • in scurt timp vei primi un SMS prin care se confirma emiterea rovinietei, si vei fi taxat cu suma corespunzatoare rovinietei alese. Daca esti client cu abonamet vei regasi suma de plata in factura urmatoare, daca esti client de cartela preplatita isi va scadea din sold.

In SMS-ul de confirmare vei avea informatiile ce sunt inregistrate in baza de date a Sistemul informatic de emitere, gestiune, monitorizare si control al rovinietei (SIEGMCR), adica:

 • seria rovinietei;
 • numarul de inmatriculare al vehiculului;
 • categoria rovinietei;
 • anul, luna, ziua si ora expirarii valabilitatii acesteia (data si ora de inceput a valabilitatii rovinietei vor fi data si ora confirmarii de catre operatorul de telefonie mobile  a tarifarii rovinietei).

Preturi pentru plata rovinieta prin SMS din Cosmote

Categorie Rovinietă

Tipul vehiculului

Tarif (Euro, TVA inclus)

Durata de utilizare

Text SMS trimis la 7500

A

autoturism;

3,40 Euro

7 zile

Număr înmatriculare spaţiu A
(ex: 
B33HAR A )

B

vehicule de transport marfă cu MTMA mai mică sau egală de 3.5 tone;

6,70 Euro

7 zile

Număr înmatriculare spaţiu B
(ex: B33HAR B )

C

a) vehicule de transport marfă cu MTMA mai mare de 3.5 tone şi mai mică sau egală de 7.5 tone;
b) vehicule de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune (inclusiv conducatorul auto) şi maximum 23 de locuri pe scaune (inclusiv conducatorul auto);

4,50 Euro

1 zi

Număr înmatriculare spaţiu C
(ex: B33HAR C )

D

a) vehicule de transport marfă cu MTMA mai mare de 7.5 tone şi mai mică de 12 tone;
b) vehicule de transport persoane cu mai mult de 23 de locuri pe scaune (inclusiv conducătorul auto);

7,70 Euro

1 zi

Număr înmatriculare spaţiu D
(ex: B33HAR D )

E

vehicule de transport marfă cu MTMA mai mare sau egală de 12 tone, cu maximum 3 axe (inclusiv);

9,70 Euro

1 zi

Număr înmatriculare spaţiu E
(ex: B33HAR E )

F

vehicule de transport marfă cu MTMA mai mare sau egală de 12 tone, cu minimum 4 axe (inclusiv);

11,70 Euro

1 zi

Număr înmatriculare spaţiu F
(ex:B33HAR F )


Preturile in Euro sunt rotunjite în plus, la două zecimale. Preturile sunt mai mari decat in cazul rovinietelor platite pe internet, vezi preturile aici.

La preturile de mai sus se adauga si TVA si se va regasi in factura. In cazul cartelelor cu credit preplatit TVA-ul se plateste la achizitia creditului. 

SMS-urile trimise catre numarul 7500 au tarif normal de 0,062 Euro/SMS (TVA inclus). Dacă doreşti informaţii referitoare la tipul de Rovinietă trimite SMS cu textul INFO la 7500.

Pentru mai multe detalii referitoare la Plata Rovinietei prin SMS poţi suna la 1761, tarif de reţea.

De pe același număr de telefon se pot plati roviniete pentru mai multe vehicule. Numarul de telefon 7500 poate fi folosit si de clientii Vodafone sau Orange.

Rovinieta electronica - Copyright 2011 - Toate drepturile rezervate.