• Taxa de autostrada sau rovinieta mai scumpa?

    In zilele urmatoare Guvernul Boc va avea discutii privind legislatia privind posibilitatea de a introduce o taxa pentru utilizarea autostrazilor. Daca nu se aproba aceasta taxa este posibil, Ministerul Transporturilor sa scumpeasca rovinieta, pentru a putea acoperi costurile de intretinere si reparatii ale drumurilor si autostrazilor. Din informatiile care au ajuns si la noi, este destul de probabil ca de la sfarsitul anului 2012 sau cel tarziu din 2013, soferii care vor utiliza autostrazile romanesti sa fie nevoiti sa scoata din buzunar 3,5 euro pentru fiecare segment de 100 de kilometri de autostrada.

    Citește mai departe...

Vesti bune: Nu se mai scumpeste rovinieta

Am fost surprins ca desi au anuntat scumpirea rovinietei, si dupa ce au introdus deja o multime de taxe noi in 2014 sa il aud pe ministrul Dan Sova declaran "Nu mai intenţionăm să creştem rovinieta. Este un proiect mai vechi, nu se va mai întâmpla asta"

Exista un proiect de act normativ ce se afla inca in dezbatere publica pe site-ul Departamentului pentru Investiţii Străine, potrivit caruia pentru anumite categorii de vehicule rovinieta ar fi urmat sa se scumpeasca cu pana la 60%.

De exemplu posesorii de autoturisme ar fi trebuit sa plateasca cu noile taxe pentru roviniete valabile 7 zile, 30 zile şi 12 luni un pret de 5, 10 respectiv 32 euro comparativ cu preturile actuale de 3, 7 si respectiv 28 euro.

Ramane de vazut daca nu se razgandeste din nou sau daca nu este cumva tot o fumigena.

Rovinieta electronica - Copyright 2011 - Toate drepturile rezervate.