• Abonatii Orange pot plati rovinieta prin SMS

    Incepand de astazi 5 decembrie 2012, daca esti abonat orange poti plati rovinieta prin intermediul unui SMS, la numărul de telefon 7500 (costul va fi de 5 eurocenti/SMS trimis + valoarea rovinietei).

    Deocamdata rovinieta va fi disponibila doar pentru cea mai mica perioada de utilizare pentru fiecare categorie de autovehicul (7 zile la vehiculele din categoriile A si B si 1 zi la autovehiculele din categoriile C, D, E si F)

    Aceasta nou posibilitate de plata a rovinietei este dezvoltata si pusa in aplicare de CNADNR, in colaborare cu STS (Serviciul de Telecomunicaţii Speciale) si compania de telefonie mobila Orange.

    Citește mai departe...

Vesti bune: Nu se mai scumpeste rovinieta

Am fost surprins ca desi au anuntat scumpirea rovinietei, si dupa ce au introdus deja o multime de taxe noi in 2014 sa il aud pe ministrul Dan Sova declaran "Nu mai intenţionăm să creştem rovinieta. Este un proiect mai vechi, nu se va mai întâmpla asta"

Exista un proiect de act normativ ce se afla inca in dezbatere publica pe site-ul Departamentului pentru Investiţii Străine, potrivit caruia pentru anumite categorii de vehicule rovinieta ar fi urmat sa se scumpeasca cu pana la 60%.

De exemplu posesorii de autoturisme ar fi trebuit sa plateasca cu noile taxe pentru roviniete valabile 7 zile, 30 zile şi 12 luni un pret de 5, 10 respectiv 32 euro comparativ cu preturile actuale de 3, 7 si respectiv 28 euro.

Ramane de vazut daca nu se razgandeste din nou sau daca nu este cumva tot o fumigena.

Rovinieta electronica - Copyright 2011 - Toate drepturile rezervate.