• Taxa de autostrada sau rovinieta mai scumpa?

    In zilele urmatoare Guvernul Boc va avea discutii privind legislatia privind posibilitatea de a introduce o taxa pentru utilizarea autostrazilor. Daca nu se aproba aceasta taxa este posibil, Ministerul Transporturilor sa scumpeasca rovinieta, pentru a putea acoperi costurile de intretinere si reparatii ale drumurilor si autostrazilor. Din informatiile care au ajuns si la noi, este destul de probabil ca de la sfarsitul anului 2012 sau cel tarziu din 2013, soferii care vor utiliza autostrazile romanesti sa fie nevoiti sa scoata din buzunar 3,5 euro pentru fiecare segment de 100 de kilometri de autostrada.

    Citește mai departe...

Abonatii Orange pot plati rovinieta prin SMS

Incepand de astazi 5 decembrie 2012, daca esti abonat orange poti plati rovinieta prin intermediul unui SMS, la numărul de telefon 7500 (costul va fi de 5 eurocenti/SMS trimis + valoarea rovinietei).

Deocamdata rovinieta va fi disponibila doar pentru cea mai mica perioada de utilizare pentru fiecare categorie de autovehicul (7 zile la vehiculele din categoriile A si B si 1 zi la autovehiculele din categoriile C, D, E si F)

Aceasta nou posibilitate de plata a rovinietei este dezvoltata si pusa in aplicare de CNADNR, in colaborare cu STS (Serviciul de Telecomunicaţii Speciale) si compania de telefonie mobila Orange.Pentru a plati rovinieta prin intermediul unui SMS, abonatul Orange sau client Orange PrePay, va trebui sa trimita un SMS, la numarul 7500: in care trebuie sa fie trecut numarul de inmatriculare al vehiculului, urmat de categoria rovinietei, corespunzătoare tipului vehiculului.

De exemplu daca ai un autoturism cu numarul de inmatriculare GL 22 DCE vei trimite un SMS cu textul  "GL22DCE A", unde A este categoria vehiculului, daca nu stii care este aceasta o vei putea gasi aici.

Dupa trimiterea SMS vei primi un SMS de prin care ti se solicita o confirmare pentru emitere rovinieta conform cu datele furnizate, costul rovinietei si costul total al tranzacţiei.

Prin pasul urmator va trebui sa confirmi emiterea rovinietei prin transmiterea unui nou SMS, la acelasi numar (7500), ce va contine textul "DA"; imediat vei primi un SMS de confirmare a emiterii rovinietei, si vei fi facturat sau va fi extrasa din creditul tau Orange suma corespunzătoare rovinietei alese.

In acest ultim mesaj primit vei primi urmatoarele informaţii, ce vor fi inregistrate si in baza de date a SIEGMCR: seria rovinietei; nr. de inmatriculare al vehiculului; categoria rovinietei; anul, luna, ziua si ora expirarii valabilitatii acesteia (data şi ora de început a valabilităţii rovinietei vor fi data şi ora confirmării de către operatorul de telefonie mobile a tarifării rovinietei).

Daca nu cunosti sau nu esti sigur de categoria la care se incadreaza autovehiculul tau, ai posibilitatea de a obtine aceasta informaţie prin trimiterea unui SMS cu textul “INFO” la numarul 7500 (doar in reţeaua Orange tarif 5 eurocenti/SMS trimis)

Rovinieta electronica - Copyright 2011 - Toate drepturile rezervate.