• O singura amenda pe luna pentru lipsa rovinieta!

    Pana de curand puteai fi amendat de zeci de ori pentru lipsa unei roviniete valabile inainte ca sa primesti procesul verbal pentru prima amenda.

    Din fericire parlamentul a constientizat in sfarsit ca este o problema in acest sens si a adoptat o lege prin care emitentul procesului verbal este obligat sa comunice procesul verbal in maxim 30 de zile, si in acest interval nu se mai iau in calcul si alte procese verbale.

    Citește mai departe...

Cat de importante sunt oglinzile retrovizoare?

Traficul pe autostrazi este in continua schimbare, este un proces dinamic al masinilor unde fiecare masina se deplaseaza luand in considerare manevrele facute de ceilalti participanti la trafic. Acest proces poate parea usor din afara dar de multe ori este nevoie de mult antrenament si atentie ca soferii sa se deplaseze fara sa devina victimele unor accidente.

Citeşte mai departe...

Piese si accesorii auto ce pot creea masina de vis

Multi obisnuiesc sa viziteze targurile si expozitiile de masini modificate, le face o mare placere sa vada aceste masini in care s-au investit zeci sau chiar sute de ore de munca si mult suflet. Putem vedea masini vopsite in culori tipatoare, genti si roti sclipitoare, tevi de esapament tunate si faruri si proiectoare suplimentare supradimensionate.

Citeşte mai departe...

Masina noua sau la mana a doua?

Avantajul unei masini noi este o certitudine, va ofera garantie pe mai multi ani, o siguranta mai mare pe carosabil, nu trebuie sa investiti in reparatii in aceasta perioada si nu in ultimul rand, statutul social pe care il confera. Pentru ca nu toata lumea isi permite sa-si cumpere o masina noua, exista situatii in care cumpararea unei masini la mana a doua pare mai avantajoasa.

Citeşte mai departe...

Motor Park - primul circuit profesionist de viteza din Romania

Acum aproape un an si jumatate pe 6 iulie au inceput lucrarile la primul circuit de viteza profesionist din Romania. Circuitul este destul de aproape de Bucuresti (  50 km Nord-Est), lunga localitatea Adancata din judetul Ialomita accesibil de pe pe DN Urziceni-Ploiesti . Investitia se ridica la aprosimativ 7 milioane euro. Motor Park Romania si organizatorii Dunlop Romanian Superbike 2012 anunta ca in aceasta toamna va avea loc prima cursa moto pe acest circuit.

Citeşte mai departe...

Timbrul de mediu a pustiit targurile auto

De ceva vreme s-a asternut linistea in mai multe parcuri auto din Bucuresti, precum si din tara. De cand a intrat in vigoare noua taxa auto, denumita mai nou - timbru de mediu, vanzarile de autoturisme rulate se afla intr-o panta descendenta.

Citeşte mai departe...

Cu totii visam sa ne cumparam o masina noua

Cu totii visam sa ne cumparam o masina noua, dar in cele mai multe cazuri acest lucru este foarte dificil de realizat din cauza bugetului care ne limiteaza. Astfel ne orientam inevitabil catre masini rulate, pentru a ne satisfice totusi placerea de a conduce si necesitatea unui mijloc de transport propriu. Insa este foarte greu sa ne decidem de unde anume sa cumparam masina mult visata, care sa nu fie nici prea scumpa, nici prea veche, fara accidente si cu un rulaj cat mai mic.

Citeşte mai departe...

De ce sunt necesare scaunele auto pentru copii?

Sunt destule ratiuni pentru care este nevoie de intrebuintarea scaunului auto pentru copii. Iata doar cateva dintre acestea:

Forta in caz de accident – Sunt cele mai sigure in caz de accident

Scaunele auto pentru cei mici reprezinta investitia cea mai buna pentru protectia micutului dvs. Nici macar mainile unui parinte nu au suficienta forta ca sa protejeze micutul in caz de impact sau la o frana brusca. Din cercetarile facute in domeniul acesta s-a realizat faptul ca greutatea unui copil de 20 kg in timpul unui accident la 50 km/h este aproximativ 600 kg. Motiv pentru care se impune intrebuintarea unui scaun auto agreat si nimerit cu greutatea si dimensiunea pentru copii.

Citeşte mai departe...

Noi taxe pentru soferi in 2013

Desi a fost terminata autostrada soarelui, soferii romani s-ar putea intoarce la aceleasi drumuri vechi, nationale, pe care mergeam anii trecuti spre mare deoarece autoritatile romane vor sa aplice o noua taxa auto  pentru autostrazile din Romania.

Citeşte mai departe...

Rovinieta electronica - Copyright 2011 - Toate drepturile rezervate.